
Ekranlarda görmeye alışık olduğumuz ünlüler ‘öğretmen’ olsalardı ne öğretmeni olurlardı diye merak ettik ve bir liste hazırladık. Bakalım bize katılacak mısınız?

Tabi ki Hadise… Ara sıra O Ses Türkiye yarışmasında duyduğumuz, hem bizleri hem de Murat Boz’u imrendiren İngilizcesi ile bu branşa Hadise’den başkası düşünülemezdi. Öğrencilerine konuyla alakalı İngilizce şarkılar da söyleyerek yabancı dildeki başarımızı artırırdı mutlaka.

Türk Dil Kurumu’na rakip Sıla, bu branş için biçilmiş kaftan adeta. Şarkılarında “mütevellit, afitap, vaveyla…” gibi kelimeleri kullanan başka biri olmadığına göre Edebiyat Öğretmeni olarak en uygun kişidir kendisi.

Hepiniz Mustafa Karataş ya da Nihat Hatipoğlu gibi bir din adamı seçtiniz belki ama bizim gönlümüz Mustafa Ceceli‘den yana. Genç yaşta “hacı” olmasıyla, naif ses tonuyla bu branşa uygun görülmüştür.

Rol aldığı dizilerde ve filmlerde şarkı söyleyen, şarkı söylemeyi çok sevdiğini her fırsatta dile getiren, müzik öğretmeni olsa fena olmaz dediğimiz ünlümüz Fahriye Evcen…Çok yakışırdı bu branşa.

Türkiye’nin asil kadını ve oyunculukta çok başarılı olan Zerrin Tekindor, yaptığı yağlı boya çalışmalarla Resim öğretmeni olarak da çok başarılı olabileceğini kanıtlamış görünüyor.

Ebru Şallı… İstisnasız herkesin aklına aynı kişi gelmiştir. Çünkü kadın sağlıklı yaşamak için spor yapmıyor; spor yapmak için yaşıyor 🙂

Son 2 projesinde tarihi dizilerde oynayan Halit Ergenç‘i bir ara padişah olarak görmeye falan başlamıştık. O yüzden yıllarca emek verdiği rolleri onu Tarih öğretmeni olarak düşünmemize yol açtı. O karizmatik sesinden de güzel dinlenir gibi tarih. Ne dersiniz?

Kenan İmirzalıoğlu… Matematik zor bir ders… O yüzden düşündük ki yakışıklı biriyle dersi zevkli hale getiririz… Tabi ki sebep bu değil; listedeki herkes farazi olabilir ama tek diplomasıyla branşı uygun kişi Kenan olmuştur. Çünkü kendisi Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü mezunudur.

Düzgün fiziğiyle ve hemcinslerini kıskandıracak yakışıklılığıyla yeni fizik öğretmenimiz Kıvanç Tatlıtuğ‘u sizlerle tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz 🙂

Bu branşa uygun bir ünlü bulamadık açıkçası 🙂 O yüzden çok da tarafsız olamayarak Timuçin Esen‘i seçtik. İnsanın böyle karizmatik bir öğretmeni olmalı hayatında…

Haydar Dümen‘den biyoloji dersi dinlenmez mi? Bütün sorulara da itinayla cevap verir.

“Çocuklar Gülsün Diye” projesiyle ülkenin her köşesine açtığı ana okullarından dolayı Gülben Ergen bu branşa en uygun kişidir. Kendisine Türkiye’de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına bulunduğu katkıdan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.

Rehber öğretmenler okulların dert babalarıdır. Nerde sorunlu, problemli öğrenci var Rehberlik servisine yönlendirilir. Hal böyle olunca Müge Anlı‘dan başkası gelmedi aklımıza. Onun dinlediği derdi kimse dinlemiyor zira.

Hem pozitifliği hem de son dönemlerde sunduğu “Çocuktan Al Haberi” programında çocuklarla güzel iletişiminden dolayı yeni sınıf öğretmenimiz Evrim Akın olmuştur.

Yoruma gerek yok diye düşünüyoruz. Nihat Doğan kesinlikle Felsefe Öğretmeni olmalı. Düşünmeli, düşündürmeli…

Canan Karatay‘dan başkası olabilir mi? Ülkenin sağlığı için kadın bütün hekimleri bütün sağlık örgütlerini karşısına almış vaziyette. Kesinlikle o olmalı.


Turgay Başyayla, Türkiye coğrafyasında, dünya coğrafyasında uzmanlaşmış kişilerdir. Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı ikileminden çıkıp gördüklerini anlatarak da başarılı olacak iki öğretmen sizlere 🙂 Hele Özlem Hanım’ın küçük oğlu Yakupcan’ı düşünün… Yaşına girmeden onlarca ülkeye giden, Maldivler’de yüzen, çölde safari yapan, yüzlerce hayvanı yakından tanıyan Yakupcan’dan ne güzel olur Coğrafya öğretmeni…
Kültür derslerini bitirdik, biraz da meslek öğretmenlerine bakalım…

Yiyecek içecek hizmetleri bölümü için akla gelen; Arda Türkmen… Hele Arda’nın sebzeler için kullandığı “Bu arkadaşları şöyle doğruyoruz, bu arkadaşlara şöyle şekiller veriyoruz…” gibi kullandığı cümlelerle dersler çok eğlenceli geçerdi herhalde.


Çocuklarımız; geleceğimiz… Oyuncu Anne olarak bilinen Şermin Çarkacı ve Türkiye eski güzellerinden olan ve kendi adıyla eğitim kurumları açan Neşe Erberk bu branş için biçilmiş kaftan adeta.

Tabi ki Nur Yerlitaş, İvana Sert ve Kemal Doğulu. Rakipleri yok…

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü’nde okuyan Burak Özçivit bu branşa yakışırdı sanki. Yakışmadığı yer de yok zaten maşallah 🙂

Bu kadar farklı ve başarılı öğretmeni de ancak Acun Ilıcalı bir araya getirebilirdi diye düşündük ve Acun Ilıcalı’ya müdürlük yetkisi verdik 🙂
Nasıl bir okul oldu, siz hayal edin artık 🙂