içinde

Ben Bir Gürgen Dalıyım

Hasan Ali Toptaş’tan kısa ama çok etkileyici bir kitap. Hatta benim okuduğum en güzel Hasan Ali Toptaş kitabı diyebilirim. O kadar naif, o kadar çocuk ruhlu bir kitap ki…

Evet aslında “çocuk kitabı”… Ama herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum; insanın nasıl acımasız ve bencil olabileceğini, kendi hayalleri için başkalarının hayallerini nasıl gözardı edebileceğini bir gürgen ağacının dilinden okuyorsunuz. Ağaç deyip geçmeyin; o konuşurken sizi düşüncelere sevk ediyor.  Gürgenin hayatını okurken empati kuruyor, kendinizi sorguluyor, hayatın güzelliklerini fark ediyorsunuz.

Ağaçları dinliyorsunuz bol bol. Hiç düşünmediğiniz şeyleri düşünüyorsunuz ağaçtan yapılmış şeylere bakarken. Örneğin bir tahta kaşık… Acaba o ağaç kaşık olmak istedi mi? Ya da hayali neydi hiç düşündünüz mü? Bir ağacın gelebileceği en iyi mertebe neresidir hiç aklınıza geldi mi? Kesileceğinden korktuğunu, yaşamak için mücadele edebileceğini hiç düşündünüz mü? Sobada “onların ölüleriyle ellerimizi ısıttığımız” hiç geldi mi aklınıza örneğin?

Oğuz Demir imzalı illüstrasyonlar da hem gözünüze hitap ediyor hem de okurken zihninize tasarlamanıza yardımcı oluyor.

Daha ilk cümleden, ilk sayfadan kitap içine alıyor sizi. Sıkılmadan okuyacağınız ve size çok şeyler katacağına eminim.

Anne babalar, çocuklarınıza bu kitabı okutun. Öğretmenler, öğrencilerinize tavsiye edin. Siz de en kısa zamanda bu güzel satırlarda kaybolun. İyi okumalar.

Yazar Asuman ATAGÜN

Siz Ve Biz Blog Editörü
İngilizce Öğretmeni - İstanbul
Rüzgar esiyorsa bırak söğüt düşünsün. Çınara zaten bir şey olmaz.

Bir yanıt yazın

1-2-3 Kayıt…

DNA Replikasyonu Nedir?