içinde

Asla, Asla Demeyeceksin Arkadaş!

Yaşadığımız bu hayat biz ne çok şey öğretiyor, yaşadıkça öğreniyoruz ve öğrendiklerimizi üst üste koyarak dünyadaki yaklaşık 7,5 milyar çeşit insandan biri oluyoruz. Hepsi birbirinden farklı özelliğe sahip, aynı türün farklı çeşidiyiz hepimiz. Çok farklı olsak da eninde sonunda herkes öğrendiklerinin arasına ‘asla’ dememeyi ekliyor. Biliyorsun çünkü asla dediğin her şeyi yaşıyorsun. (Şahsen benim aklımdan geçirmem ve sonuna asla demem yetiyor)

Bazen kırdığın kalbin kırgınlığını yaşarken kalbin, bazen kınadığını yaparken aklından geçer aslaların. Aslında seni senden iyi bilen ve aslalarını sınayacak bir kudrete inancın sonsuzdur ama insansın ya, nefsin var ya, ders alacaksın ya…
Ama birde doğru yol üzerine yartılmışlığımız var. Bu yüzdendir nefsin sana bir şeyler sunarken iç sesin sana yaptığın yanlışları ve doğruları söyler. İç sesinden kaçamazsın ve kendine yalan söyleyemezsin. Sen onu bilirsin o seni bilir ama yine de en açık şekilde anlatırsın kendine kendini. Kendini kandıramamızın sebebi bu olsa gerek.

asla asla

İsteklerin sonu yok hayatta karnın doysa gözün doymuyor, gözün doysa nefsin doymuyor. İsteklerin olmadığında kırgınlık, mutsuzluk, çağın vebası depresyon ve kendi kendinin esiri olmuş bir hayatı yaşıyor gidiyoruz. Bana doğum günlerimde dilek dile derlerse sadece mutluluk ve huzur dilerim, Yaratana tek duamda budur.

Hayatta tek amacımız mutluluk olsa her isteğimiz olmuş kadar yetiyor bize aslında. Çünkü sonuç ne olursa olsun sonuçta hala mutluysan her zaman asıl amacına ulaşmışsın demektir. Tabii mutlu olan mutsuz edemez buda salgın hastalık gibi ailene, arkadaşlarına, dostlarına yayılır ve asıl amacın her zaman çoğalarak sana geri döner. Nefsin bunu da iste mutlu olacaksın, bunu da yap mutlu olacaksın dediğinde onun esiri olmadan asıl amacına ulaşabileceğini bilirsin. Sonsuz isteklerle boğulmadan, asla diyerek kendimizi kandırmadan mutluğu buluruz. Böylece amaçlarına ulaşmak için ilerlediğin yolda ne yaparsan yap mutlu olursun, kalp kırmazsın, hoşgörülü olabilirsin…..

Yani Çayırda ot olacaksan en iyisi ol, en güzeli ol. Mutlu ol…

Yazar Gökçe BÜKBÜZ

A Sınıfı İSG Uzmanı
Maden Mühendisi - Adana

Bir yanıt yazın

botoks-kk

Yılların Cildimizdeki İmzası; Kırışıklıklar Ve Botoks Tedavisi

hayaller

Hayaller – Hayatlar