içinde

İyi ki Doğdun Dostum…

Ben doğduğumda babamlar orada yaşıyorlarmış zaten. Minicik, içerisinde her şeyi olan ağaçlar arasında saklı bir cennet.  Biz üçümüz de orada büyüdük. Üç can: Dostum, dostum ve ben.

Öyle büyüdük ki kıskanılası. Sabahları lokal kahvaltılarından sonra havuzda soluğu alır; akşam yemeğine anca dönerdik. Geceleri saklambaç oynar annemizin ya da babamızın “Hadi eve…” demesiyle evlere dağılırdık. Cebimizde para taşımazdık babamızın adına yazılırdı yediğimiz, içtiğimiz. Bilmezdik ekmek ne kadar.

Bazı günler, meyvelerin tam olgunlaştığı dönemler, bahçelere koşar meyvenin en tatlılarını ağacın başında yerdik. Güvenlik gelir de yakalar bizi diye nöbetçi dikerdik yolun başına. Her gün eve şikayet gelir bugün de site içerisinde ehliyetsiz araç kullandık diye. Kim dinlerdi şikayeti, çocuktuk biz:) Sonra denizin ortasında yemekhanemizdeki gece ekmek arası rus salataları, muhammaralar, İtalyan salataları… Of Allahım ne mide!

Okul servisinde tekrar tekrar kasetçalardan çaldığımız İbrahim Tatlıses triplerimizi unutmak mümkün değil. Şoför amcanın her kırmızı ışıkta biraz daha sesini kısması 🙂 Ya yıl sonu partilerimiz… Kendimiz kurgular; çalar, dans eder, oynardık.

Üçümüzün de dizlerinde, kollarında izler vardır o günleri hatırlatan: Ya bisikletten düşmüşüzdür ya ağaçtan ya da  oynarken bir yerlerden. Şimdi hiçbirimiz orada olmasak da buluşma yerimiz orası, o lokal, o kayalıklar, o bahçeler, o iyi ki buralarda geçmiş çocukluğumuz dediğimiz evler.

Hayat artık bize öyle baldan tatlı gelmese de ayırsa da yollar, işler güçler biz hep birlikteyiz bugün de yarın da. Ve sevgili dostum bugün bir yaşına daha bastı.  Ona buradan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

fft2mm7441176

İyi ki doğdun, iyi ki senin gibi bir dostum, dostumdan da öte kardeşim var. Nice yaşların olsun, şirin şirin böcüklerin olsun. Hep bizimle ol. Kalbin, o tertemiz saf kalbinle sevmeye devam et.

Hayat sana dünlerden daha güzel yarınlardan daha umutlu anlar versin, onları pamuklara sar sarmala Sezen’in şarkısında söylediği gibi ne bedel sor ne hesap iste yalnızca kaçırma 🙂

Yazar Beste CANKURT

Siz Ve Biz BLOG Editörü - Adana

Bir yanıt yazın

Florans

Şiir Gibi Bir Şehir: Floransa

cagirmak

Çağırmaya