içinde

Geçip Giden Yaşımız Değil, Anların Toplamı Zaman

Cancağızım hikayeler yeniden yazılsın. Gökyüzün ümidin rengini giyinsin. Sevmek fiili kırk manaya bölünsün. Kırk kabileden kırk gün gece düğün çalınsın. Yeni baharın doğduğun topraklara çiçek açsın. Ruhuna yediverenler misk saçsın. Benim iki gözüm can parem mutluluktan payını tez vakitte alsın.

Cancağızım manayı böldün de bildin mi kırk birinci manayı? Günleri, ayları, yılları katık yaptın ömrüne de gördün mü bu yeni sayfayı? Şaştın mı benim canım? En dipteyim dediğinde daha da aşağısını gördün. Gördün de kötü mü oldu? Hayatın en lezzetli kısmının küçücük mutluluklarda gizli olduğunu anladın. Derlerdi de düşünmezdik sözleri. Artık anladın bir tebessümün bin ana bedel olduğunu.

anilar-k

Şimdi mevsimsizlik zamanı.. Şefkatin mi huzurun mu tanımı yeniden yapılmalı? Hangi kelimeyi yeniden lügatimize almalı? Nereden başlanmalı günlerin önemi yokken dakikaların kıymetini bilmeye? Mevsimi yoktu sevmenin, öğrenmenin. Hayat öğretir derlerdi öğreniyoruz can içim.

Sebepsiz taş kımıldar mı, habersiz yaprak terk eder mi can ağacını, bulutlar taşır mı nisan yağmurlarını baharı bekleyen kurak topraklara, sebepsiz uçar mı kırlangıç bilinmez diyarlara? Her can taşıyan yürek öğrendi eninde sonunda.. Her nasip vaktine esirdi. Sebepten nasibimizi zamanı gelince aldık. Sabrı da öğrendik şükrü de..

anlar1

Şimdi belki en çok kuşlara özeniyorsun. Öylesine yakın hayata bir o kadar uzak insanlara. Can içim gitmek isterken kalmanın planlarını yapıyorsun. Bir kokuyu saklamanın, bir nota sesin kaybolmaması derdindesin. Ağaçlar yaprak dökmüş, kuşlar göç etmiş, alem uykuya dalmış ne çıkar, sen baharı yaşa.. Yaşa ki her an tükenen bu alemde geç olmasın hiçbir şey için.

yaslilik

Doğduğumuz andan itibaren tükenmeye başladık. İlk nefes, ilk adım, önce çıkan sonra dökülen saçlarımız, ilk kelime, artan ama bizi eksilten her yaşımız, ilk karne heyecanı, ilk şaşkınlığımız, ilk kalp sızımız… İlkler bitti. Sıra elindekini korumaya geldi. Ömrün bu deminde her şeyin ortasında, eski pervasız günlerle sorumluluğun had safhada olduğu geleceğin arasında, iki dünya arasında, sen tükenme benim canım. Sabret ne baharlar var önünde..

Herkes payına düşeni yaşarmış, uçuşumuz sevgiye olsun, gökten üç elma düşsün, biri sana, biri bana, biri de seven yüreklere olsun..

Yazar Süreyya GÜL

Bir yanıt yazın

ogretmen

Öğretmenler de Öğrenir

ilginc-bilgi

Bunları Fark Etmiş Miydiniz? Şaşırtan 15 Yeni Bilgi