içinde

Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm

Zülfü Livaneli’den, iki farklı kişinin anlatımı ile okuyacağınız, değişik üslubu olan, akıcı ve yalın bir kitap Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm…

Yazarın daha önceki kitapları kadar zevk aldığını söyleyemem lakin yine de kendini merakla okutan bir kitap olmuş. Kitap okuyucuya siyasi göçlerden darbe dönemlerinde yaşananlara kadar yakın geçmişte dünyada yaşananları yeniden hatırlama fırsatı sağlıyor.

Sami Baran adındaki siyasi bir mültecinin İsveç’te yaşadıklarını okuyor, onunla birlikte geçmişine gidip Türkiye’de yaşadığı üzücü olayları hatırlıyor, bu durumda olmasına sebep olan bakanla karşılaştığında yaşadığı “öldürmek mi bağışlamak mı” ikilemini onunla beraber yaşıyorsunuz. İnsanların yıkılan umutlarına mı, intikam almak istemelerine mi, çektikleri acılara mı, memleket hasretlerine mi, “farklı” olan herkesin dışlanmasına mı… neye üzüleceğinizi şaşırıyorsunuz.

Sevgili Zülfü Livaneli’ye de bir eleştiri yapmam gerekirse -haddim olmayarak- “sarmısak” değil “sarımsak”ken, “folklor oynamak” değil “halk oyunları oynamak”ken neden bu şekilde kullanmayı tercih etmiş, merak ettim doğrusu.

Okumayanlar için yine söylüyorum, beklentinizi yüksek tutmadan okuma listenize ekleyebileceğiniz bir kitap. İyi okumalar.

Yazar Asuman ATAGÜN

Siz Ve Biz Blog Editörü
İngilizce Öğretmeni - İstanbul
Rüzgar esiyorsa bırak söğüt düşünsün. Çınara zaten bir şey olmaz.

Bir yorum

Yorum Bırakın

Bir cevap yazın

Kor Sancısı – Lüset Kohen Fins

Tatil.